22 May 2016

PART TIME JOB : Waiter Bigbob Burger & Coffee

Assalamualaikum ..  Hai *senyum kambing .
Lama tak menulis dan berceloteh kerana sibuk mengejar sebuah kejayaan . Acewahhhhhh ! Jadi , sekarang aku dah tamat satu tahap kejayaan . Tunggu nak konvo je . Maka dengan itu , ada la secebis ruang untuk menulis , selebihnya layan movie dan drama korea yang tak sempat tengok sebelum ni .


Bercakap soal kerja , sudah tentu aku masih tidak mahu untuk mencari kerja tetap mengikut bidang yang aku pelajari sebab aku masih berhasrat untuk sambung belajar sampai aku rasa , aku puas . Moreover , aku memang langsung tak ready nak hadapi alam pekerjaan . Kerja ni bukan macam dalam drama tv3 pukul 7 tu tau , kerja kerja lepas tu CEO jatuh cinta dengan kita . No NO NO NO !!


PART TIME JOB ? HAHAHA THIS IS THE FIRST TIME IN MY LIFE . Lepas habis SPM dulu2 pun aku tak pernah keje so ini pengalaman pertama bekerja *nervous* . Nak kerja sebab bosan duduk rumah tak buat ape ape .


Mencarilah aku kerja dimana ruang yang ada . Nampak je kat facebook , terus aku mohon hantar resume . Jawatan waiter aku hantar full resume tau , kerlasssss kau maria haha. Dipendekkan cerita , aku dapat kerja sebagai Cashier di Bigbob Burger & Coffee dalam Aeon Mall Kota Bharu . Lalu  , aku pergilah keje . Sampai saja aku jumpa managernya , Devin . Guest what ? Dia bagi aku jawatan WAITER . WHAT ? before this suruh aku jadi cashier , tetiba waiter pulak . aku pun macam " Ohhhhh " je tak mampu nak berkata kata lagi .

The rules ?
 -No sitting
- No main main phone
-
-
- so many rules actually , i dont even remember that .


First day kerja _____

Seems to be okayyyyyyyyyy . Tapi penat yang amat sebab tak dapat duduk , kaki tak payah cakap la sakit gile . Balik rumah terus nangis , masa mandi nangis sebab kaki sakit sangat . Masa tidur pun asyik merengek kesakitan .


Second day kerja

emmm okay la cuma tetiba jadi tak okay sebab dua gadis melayu itu berhenti kerja . Maka tinggallah aku seorang gadis melayu terakhir disitu kerana yang lainnya indonesia dan philiphine dan mereka lelaki lalalalala . Terus jadi tak seronok , dah la aku ni jenis pendiam . Pendiam okay .


SAmpai la hari ke9 aku kerja . Hari ke9 tu kaki aku terseliuh dan kena berdiri selama 9 jam . 9 jam tahu tak kaki seliuh mana boleh berdiri . Aku menangis taktahan aku mintak berhenti kerja . Aku dah tak pedulik walaupun dia potong gaji aku , tinggal gaji untuk 2 hari sahaja . Lantaklah pedulik ape aku !

Maka pulanglah aku dengan kesakitan kaki dan hati , Berhenti kerja , hanya bertahan 9 hari . Itu sahaja .





p;s// setiap hari aku menangis waktu kerja , lari pergi toilet hahaha . bye !