30 Jan 2015

BAKTI ARJUNA FITRI ~FYNN JAMAL

Hello . Selamat petang . Jam digital menunjukkan waktu 3.04 pm . Selesai menelan semangkuk maggi yang dipenuhi cendawan tiram dan kubis . Burpppp -- Alhamdulilah , kenyang . Rezeki Tuhan . Seperti biasa , ambik phone bukak instagram stalk Fynn Jamal punya anak yang sangat comel like mikimos , Bakti Arjuna Fitri . Siapa tak kenalkan si comel cinta hati rakyat Malaysia .

Speaking of Fynn Jamal . Many of us , suka cara dia . The way she express her feeling through words . Inspiring people and i do love her so much . Aslo love Juna , a lot . I'm stranger . Tetapi terbit rasa sayang kepada mereka ini . Maybe this is what we unconditional love . But then , as a stalker like . Sometimes , aku nampak ada je haters yang nak jatuhkan Fynn Jamal . Not to backup Fynn Jamal . I mean everyone ada someone yang mereka tak suka dan ada yang mereka suka . Contohnya , aku tak suka beberapa artis Malaysia ni . Ramai je yang aku tak minat . Kalau korang tak suka pon , duduk diam diam tutup mulut sudahlah . Jangan nak pick a fight , buat fake account semata-mata nak bash orang . Really ? Dont you have a ball , men ? HAHAHA . Hak masing masing nak suka siapa , nak tak suka siapa . Lantak lu tapi , jangan aibkan orang . Be profesional ..

Kalau aku , aku sangat suka FYNN JAMAL . Sangat !


Sebab ..

Usah ditanya kenapa dan mengapa . Orang cakap kalau kita mencintai seseorang tak perlukan sebab .
Kalau kerana rupa , tua berkerepot jugak . Kalau kerana harta , mungkin boleh bankrap . Cinta tak perlukan syarat pon , kan ?


FYNN JAMAL , kenape ? Lagi ditanya .. Okay ..

1 ) KEYBOARD WARRIOR
kau orang pergi tengok sendiri dulu dia ada blog . Puisi tepi longkang dia . Semua benda dia nak luahkan dengan kata-kata . Even sekarang zaman dah ada instagram , masih .. Setiap gambar yang kadang kadang tak link pon dengan apa yang nak disampaikan . Gigih menulis panjang berjela caption sampai kalau yang jenis tak menyahut seruan Kerajaan yang menyarankan kita supaya rajin membaca , memang tak lah nak baca panjang . Caption gambar tak pernah pendek . Dia bukan pemuisi negara , bukan juga pemuisi yang diiktiraf negara . Bukan A.Samad.Said . Dia hanyelah seorang wanita beranak satu . Dia hanyalah seorang FYNN JAMAL tetapi kata-kata dia yang simple , yang biasa-biasa tetapi yang ditulis menggunakan hati mampu menyentuh hati . Ada yang terkesan , ada yang menitiskan air mata . Ada yang balik rumah , mintak maaf mak ayah sebab selama tak pernah baik baik dengan mak ayah . Sebab tulisan Fynn yang menyentuh hati , ada anak yang call mak ayah sebab selama ni tak pernah nak call . Ada yang selama ni tertutup mindanya sekarang terbuka mindanya . Subbanallah . Hebat penangan Fynn . Bukan orang alim , tetapi banyak bercakap tentang baiknya Tuhan . God bless you , Fynn Jamal .

2 )  CANT SEE A PIECE OF GARBAGE
Pernah kau tengok di stagrem Fynn Jamal dia dok upload gambar rumah dia ? Kau tengok ruang tamu dia ? Dapur dia ? Bilik dia ? BERSIH ! dan sangat tersusun . Sangat kemas . Biasa rumah orang ada anak kecik ni macam tongkang pecah . Tengok ajelah playroom juna , everything is sort up . Takdenya satu mainan campur semua dalam satu tong . Disusun dengan cantik . Dapur lagi lah . Zip bag , clear container . Semua makan diasingkan dengan baik . Satu contoh yang baik untuk ibu dan isteri .

3 ) A DEVOTED MOM
Over protective ? YES , she is . Gile tak protective . Arjuna is her only son , one and only . Takde lain dah . Semua mak akan sayang dan jaga anak mereka sehabis baik , kan ? Takde mak tak sayang anak , nak oooiiii cuma cara yang membezakan . Jangan pernah rasa makpak tak sayang kita okey .
Kalau aku , aku pon aku akan protect anak aku sehabis baik . No harmful will come to them , if possible lah . Lagi lagi kau orang semua tahu yang Juna pernah sakit masa bayi , and of course Fynn akan jaga baik baik . Mungkin bagi yang tak pernah rasa dia takkan faham dengan 'PELUANG KEDUA' . Arjuna , bertarung dengan hidup atau mati . Dengan izin Allah , Juna sihat dan makin comel sekarang . Dengan izin Allah juga , Arjuna masih milik Fynn . Jadi , sudah tentu Fynn Jamal tidak akan mensia-siakan peluang yang Allah berikan kepadanya .

4 ) JUNA 
Setiap masa , Juna Juna Juna Juna .. Juna dengan Ajib , Juna makan , Juna conteng Ipad , Juna mandi , Juna tidur , Juna sekolah , Juna melukis . Semuanya Juna . Siang malam , asyik Juna je . Asyik asyik Juna . Laaaahhhhhhhhh , dah Juna tu anak dia . Of course la stagrem penuh gambar juna . Cer usha stagrem mommy - mommy muda , semuanya penuh gambar anak . Tiada lagi gambar berdua bersweet berdating dengan suami , HAHA . Dah jadi perkara biasa , lumrah . Okay , back to Juna .
That mikimos is so cute lah .. Comel . Rambut baru dia lagi nampak comel . Once jambu , you'll forever be jambu . Mata yang bulat bersinar , pipi yang comel , kissible lips , hidup cute dia , kulit putih . He is beyond perfect . Awhhhh , Juna .. Setiap kali dia senyum , cair . Aduh mak aiiiiiii , geram pulak aku tengok aku ni . Kenapa jatuh cinta dengan Juna yang berumur dua tahun ni ?



Well . ini hanyalah sebab yang aku cuba korek untuk bagitau kenapa aku suka Fynn Jamal dan Arjuna . Actually , takde sebab . Cinta tak bersyaratkan ? Like always , kalau kita suka seseorang kita perlukan sebarang alasan . Rasanya itu disini , di dalam hati ..
Juna mase baby , comel sangat .

I LOVE JUNA , marry me ?? hikhikhik


No comments :

Post a Comment

Dearest Handsome and Gorgeous reader , please drop your comment below .
wachaaaa !