17 Oct 2013

Jasa IBU & AYAH

Assalamualaikum wrb .. Fuuhhh Fuhhhhhh .. Tiup-tiup habuk yang melingkari blog yang telah sekian lame tak ku jenguk , tak aku lawati .. Fuhhh , mohon takde penghuni lain yang menghuni .. Oh lalalaaaa .. Sorry Biey , maafkan sayangggg :*

and my dearest reader , sorry to  not come in . Sorry sayanggg .. Maafkan dinda yer kekanda ?? Winkk ^-^

Okay , alright . di kesempatan ini , aku nak ucapkan selamat hari raya aidilAdha .. Aku tahu ini dah lambat dan maaf sebab lewat .. i have no time right now , final exam is coming .. Oh , i'm going to die . Slowly ..
just cut the crap ! aku nak mulekan dengan something .. 

Petang tadi , aku ade bace blog someone .. Parent die sakit mase raye haji , oh my mistakes . Sebelum raye haji parent dia sakit . Aku dapat rasekan ape yang die rase when kau balik nak bercuti , nak have fun dengan family , nak celebrate raye dengan family tapi ..semue tuh tak dapat ? bayangkan kalau tetibe ,all of sudden .. Ayah kau sakit , pengsan .. kau bawak pergi hospital .. Then doktor cakap ayah kau sakit dah teruk .  How ? ape kau rase ? Sedangkan kau tahu yang dia tak sakit ? Terkejut kan ? Sedih , kecewa semue bagai ada .. 

Kau balik nak happy , kau balik nak suka ria but lastly jadi duka .. 
Life is unpredictable ! yes ! there is it , so we all have to be prepared all the time .. 
Ape yang nak cakap kat sini , kite taktahu sampai bile PARENT kita akan teman kite kat dunie nie . Ayah pergi dulu , mak pergi dulu atau kita yang pergi dulu .. Kite taktahu .. 

JADI... 

Selagi kite ade mase , selagi kite ade kudrat , selagi kite masih bernyawa .. Tak payah nak tunggu sampai kite ade gaji besar , kereta besar ,rumah besar baru nak balas jase mak ayah kite . Such a wasting time!
At least , jage hati mak ayah kite . Jage ! Jage macam mane mereka jage hati kite . Mak kite tak sekolah tapi anak-anak dapat masuk universiti . Anak-anak semue masuk universiti tapi kenape hati mak ayah nak jage pon tak reti ?? 


Fikir , selagi ade mase.. Selagi waktu ..Jangan menyesal di kemudian hari . 

Tak perlu kau nak tabur mak ayah kau dengan duit emas berterabur depan muke mereka tapi cukup kau bahagiakan mereka .. Kau ukirkan senyuman di wajah mereka :)