30 Aug 2013

Kemerdekaan Malaysia yang ke-56

Merdeka !!!
Merdeka !!!
Merdeka !!!
Merdeka !!!
Merdeka !!!
Merdeka !!!
Merdeka !!!

Laungan pertame Tunku Abdul Rahman Putra Al Haj setelah tanah melayu yang kininya Malaysia telah bebas dari kuase penjajah . Tanggal 31 ogos 1957 menjadi satu tarikh yang amat amat bermakna bagi kita semue rakyat Malaysia ..  
Alhamdulilah , telah 56 tahun kite merasai nikmat kemerdekaan ini .. Tahniah kepade semue pemimpin yang telah berusahe semaksima mungkin untuk mempertahankan kemerdekaan Malaysia negara berdaukat dan terima kasih kepade rakyat Malaysia kerana telah berganding bahu untuk menjayakan misi dan visi negara .. 
Terima kasihhh semue !!

Acececeyyyy ! aku bercakap macam wakil rakyat pulak .. Ehh ?
HAHAHAHA


29 Aug 2013

POLITEKNIK JELI RAYA 2013

Hello peeps ! Assalamaualaikum , today is Thursday .. Tomorow is Friday , ahhh .. What a relieve ! wuhuuuuu .. Akhirnye cuti dan dapat balik rumah dan dapat menyambut sambutan hari Kemerdekaan di NEW CASTLE ..Alhamdulilah

And Now!! Balik je terus keluarkan lappy dari beg yang digalas pulang dari politeknik Jeli . Untuk ape ? Untuk update semue bende yang aku nak update selame aku duk kat sane , stress x dapat bukak blog . Sebab ape ? Sebab takde internet ..Chooiiyyy lerrrr ..

Aku nak cerite pasal ape je ?
huuurrmmmmm .. Cer tengok title entri nie .. Pasal raye kan ? yes , pasal rye .Kenape dengan raye ? takde kenape-kenape tapi a lillte bit dissapointed ler sebab perancangan dan mengurusan untuk persiapan raye tu hancus .. Hancusss lebusss ! lagi  teruk , depaaaa macam taktahu protokol pulak .

Student bercakap selepas pengarah ? WHAT THE FISH ? Ape jadahnye ? Ape depaaa ingat level student lagi tinggi kaaa sampai pengarah kene bercakap dulu ? oh no nommmm .. Buat malu dan aku rase sangat stupid .. Dah tegur tapi sapelah nak dengar ape yang aku cakap sebab aku bukan MPP ... Aku hanyela AJK sahaje . AJK sahaje .. Tak boleh nak cakap lebih-lebih , nanti orang yang "besar-besar" cakap ape pulak nanti .. iye idokk ?

Dannnn makanan pulak ? I think it was okay .. Yeahhh , it was okay walaupun agak lewat makanan sampai tapi takpe . Makanan tu rasenye okei okei je .. Boleh masuk lah .. Makanan pulak banyak giler  , membazir pon ade tapi still takpe ..

And still takpelah .. Kesilapan yang lalu harap dijadikan pengajaran  , jangan ulangi kesalahan ini berulang kali ..Malu bertanye sesat jalan .. Harap rujuk kepade individu yang lebih tahu , jangan main hentam saje .. Hidup ade protokol .. Ingat !!

Ape je nak cakap ? takde ? takde ? erm , takde cume nak kasi tengok-tengok gambar raye sangat sikit diambil ..Sebab aku sangat takde mood pade hari tuuu ..


Encik Bob . Staff Politeknik Jeli Kelantan



Haji Lan , pengarah Politeknik Jeli Kelantan yang humble

Kami :)

Lol ! 1 Malaysia Ustaz Sukeri :)








11 Aug 2013

ANDAI LELAKI TAHU - IF MEN KNOW

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,lelaki itu tidak semestinya punya segalanya tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata, itu bukan bermakna dia lemah, tetapi dia sedang mencari kekuatan untuk terus tabah mencintai lelaki itu.


Andai lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah, memang dia tidak mampu mengawal perasaannya tapi percayalah, itu maknanya dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu. Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh. Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang, semakin pula banyak sesuatu yang terjadi.


Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cerewet, dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas, tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu kamu berubah, itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima kamu seadanya, tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik, bukan untuk dirinya, tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan kamu, bukan bermakna dia tidak sayang..tetapi dia terlalu sayangkan kamu dan masih menganggap kamu anak kecil yang masih memerlukan sepenuh perhatian. terkadang dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya, kamu akan mengkhianati kepercayaan yang diberi. Naluri keibuannya sangat kuat. Dia hanya mahukan yang terbaik untuk kamu .



Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk, jangan kata dia mengada-ngada. Dia bukannya mahu dipujuk dengan duit atau hadiah, tetapi cukup dengan perhatian yang boleh buat dia rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’, itu tidak bermaksud dia tidak mencintai kamu tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya, bukan hanya hadir dari kata-kata tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu dgn kamu, dia benar-benar maksudkannya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu, jangan percaya kata-katanya kerana dia hanya mahu menguji kamu. Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya. Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya. Selagi dia denganmu, percayalah, walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata kasar, dia bukan bermaksud utk berkasar, tapi dia mahu melihat sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan sikapnya. Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata, “tolong tinggalkan saya!”, dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya. Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja. Apabila dia kembali tenang, percayalah dia akan mencari anda semula. Itu tandanya dia benar-benar mencintai anda. Perempuan sulit untuk mengawal perasaan. Dia terlalu emosional. Tapi dialah yang paling menyayangi anda dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu dengan perbezaan yang tersendiri. Tetapi sekiranya mereka saling memahami, mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan . Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali. Di sebalik air matanya, tersimpan seribu satu kekuatan yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya. Biarpun sebenarnya perempuan itu tampak lemah tapi dia punya kekuatan tersendiri yang dapat menggoncang dunia dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya. Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyongkong anda dan membuatkan hidup anda lebih sempurna. Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu yang terbaik untuk anak2 anda

2 Aug 2013

Selamat tinggal POLITEKNIK JELI KELANTAN (PJK)

ASSALAMUALAIKUM
SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN
Ehhhh ! dah raye ke ? excited kau nyahh nak raye .. Tak menyempat-nyempat .. acececeyyy ..
Excited sangat aku bile dapat balik nie ..Maklumlah , sekarang tengah cuti mid sem ! say HOOOOORRRREEEEYYYYYY ! *lompat2 .. over kau nyah !

Semalam , 1 Ogos hari terakhir kitorang kat politeknik jeli kelantan .. hip hipp hoooreyyy !
So , budak kelas aku dan budak-budak agro kalut bagai nak runtuh poli nak balik rumah masing-masing .. masing-masing dah bersinar-sinar muke nak balik kampung sambil nyanyi lagu sudirman .. hahaha 
jom nyanyi ..
oooooo balik kampunggg ooooo balik kampung .. 

kitorang actually nak buat video raye then nak masuk kat utube tapiii .. failed lah ! failed!! tapi takpe , senyum ajaaa .. insyaAllah , tahun depan boleh buat .. lepas raye pon still boleh kot :)

So , before balik tu sempatlah kitorang bergambar serba sedikit .. kihkihkih ..





1 Aug 2013

Tanam lagi ^_^

hey heyy assalamualaikum ..
ape khabar ? cheq baru jaa sampai rumah nie .. fuhhh , bahagia sangat k dapat balik rumah sendiri .. paling penting , ade internet .. lagi lagi , paling penting boleh update blog aku nie haaa nyahh ! hahaha

Actually , duduk di politeknik jeli kelantan nie awesome tauu .. hahaha ! serius gua cakap luu .. green house paling best , bile ade hasil je kitorang ambik makan . well , sebab kitorang first batch .. pengarah sayanggg sangat sampai semue yang kite nak dye bagi .. so happy lahh

happy happy nie x boleh cakap je , gua lebih suke mengambarkan sesuatu dengan satu gambar so aku nak kasi tunjuk lah nie