27 Jul 2013

MENANAM DI GREEN HOUSE POLITEKNIK JELI KELANTAN (PJK)

ASSALAMUALAIKUM WRB .. 
hello ! ape kobaa ? ape khaborrr ? sihatt ke idokkk ?sihat ? alhamdulilah . tak sihat ? alhamdulilah  , syukur . itu ujian , Allah uji sebab Allah sayang .. hehehe ,dah hampir 3 minggu kite umat islam berpuase .. Alhamdulilah , aku puase .. Sesungguhnye aku sedang berpuase .. 

Yesss! semue orang puase , semue orang puasae dan semue orang puase . Jangan jadikan alasan berpuase untuk taknak buat ape-ape aktiviti .. Puase bukan untuk tidur lepas tu tunggu sampai berbuke puase .. No No !! tu bukan puase , puase bukan ape sangat ... just tahan skit je , takde orang mati pon sebab puase nie ..

Dan ....
untuk mengisi mase lapang aku and geng-geng aku buat keputusan nak pergi ke Green HOuse PJK .. Oh yeahh ! politeknik JEli ade green house k ! kelas kau jahh .. HAHAHA , kebulan encik Nazri our lecturer yang kiuttt miut itu ajak kitorang tanam buah tembikai .. at first aku rase macam malas .. Malas kenape ? yelah , malas sebab kalau menanam kene gune cangkul but heyy ! aku baru tahu yang sekarang dah tak kene pakai dah semue tuh .. Just gune sabut kelape je , gune jari boleh jahhh .. 

aku mule suke untuk tanam-tanam , gembur-gembur semue .. It was fun ! serius gua cakap luuu .. 
Lu jangan ingat tanam-tanam nie penat k , simple je pon .. ambik anak pokok dan masukkan dalam plastic bag tu .. fuhh ! and its done .. tadddddaaaaaa , lepas tuh tunggu pokok membesar .. Yeayyy ! lepas tu boleh makan , horrreey horreyyy !





nie actually gambar selepas kitorang menanam , on the way dah nak balik dah pon .. Hikhik , korang boleh refer entri aku yang lain untuk tengok ape yang aku tanam tu .. tekan SINI untuk tengok ape yang kite tanam tu.. kbaiiii

No comments :

Post a Comment

Dearest Handsome and Gorgeous reader , please drop your comment below .
wachaaaa !