27 Jul 2013

MENANAM DI GREEN HOUSE POLITEKNIK JELI KELANTAN (PJK)

ASSALAMUALAIKUM WRB .. 
hello ! ape kobaa ? ape khaborrr ? sihatt ke idokkk ?sihat ? alhamdulilah . tak sihat ? alhamdulilah  , syukur . itu ujian , Allah uji sebab Allah sayang .. hehehe ,dah hampir 3 minggu kite umat islam berpuase .. Alhamdulilah , aku puase .. Sesungguhnye aku sedang berpuase .. 

Yesss! semue orang puase , semue orang puasae dan semue orang puase . Jangan jadikan alasan berpuase untuk taknak buat ape-ape aktiviti .. Puase bukan untuk tidur lepas tu tunggu sampai berbuke puase .. No No !! tu bukan puase , puase bukan ape sangat ... just tahan skit je , takde orang mati pon sebab puase nie ..

Dan ....
untuk mengisi mase lapang aku and geng-geng aku buat keputusan nak pergi ke Green HOuse PJK .. Oh yeahh ! politeknik JEli ade green house k ! kelas kau jahh .. HAHAHA , kebulan encik Nazri our lecturer yang kiuttt miut itu ajak kitorang tanam buah tembikai .. at first aku rase macam malas .. Malas kenape ? yelah , malas sebab kalau menanam kene gune cangkul but heyy ! aku baru tahu yang sekarang dah tak kene pakai dah semue tuh .. Just gune sabut kelape je , gune jari boleh jahhh .. 

aku mule suke untuk tanam-tanam , gembur-gembur semue .. It was fun ! serius gua cakap luuu .. 
Lu jangan ingat tanam-tanam nie penat k , simple je pon .. ambik anak pokok dan masukkan dalam plastic bag tu .. fuhh ! and its done .. tadddddaaaaaa , lepas tuh tunggu pokok membesar .. Yeayyy ! lepas tu boleh makan , horrreey horreyyy !





nie actually gambar selepas kitorang menanam , on the way dah nak balik dah pon .. Hikhik , korang boleh refer entri aku yang lain untuk tengok ape yang aku tanam tu .. tekan SINI untuk tengok ape yang kite tanam tu.. kbaiiii

12 Jul 2013

Awesome moment in POLITEKNIK JELI KELANTAN ^_^

Assalamualaikum , hey heyyy ! Salam RAMADHAN  buat you all semue .. Urm urm , lame aku tak post semenjak aku sambung belajar di PJK nie .. takdan mase , takdan takdan dan jugak aku takde internet access untuk berblogging nie .. hurmmm :(

WOKEYHHH !  main things aku bukak blog nie sebab aku nak cakap something yang korang taktahu .. definitely korang taktahu punye.. aku tahu korang taktahu yang POLITEKNIK JELI KELANTAN nie awesome giler .. bapak besar , cantik sangat .. Aku suke , suke sangat belajar kat sini .. memang mule-mule aku rase macam "errrghhhh" je bile kene pergi Jeli nie but then i learn not to judge a book by its cover .. so then aku tahu yang tak semestinye jeli tu buruk sangat and the polytech impress me well .. hahahaha

Sepanjang 3 minggu aku melanjutkan DIPLOMA AKUAKULTUR di PJK nie aku jumpe macam-macam jenis manusie .. ade yang yang awesome giler2 , ade jugak yang annoyingg giler-giler but heyyy ! thats life babehh ..