10 Jun 2013

Preparation going Study

Helllloooooo , assalamualaikum wrb warge bumi yang disayangi ,dicintai dan juge dibenci .. Well , kite hidup bukan untuk memuaskan hati semue orang yang hidup atau yang dah pon meninggal .. Innalilahh .. Lamekan gua tak update blog nie kan, kan  dan kan ? Yesssssss ... I'm a litle bit Zombie , oh nooo .. A little bit Busy lately .. Ohyaahhhh ! busy kenape ? nie aku nak ceritelah nie .. 

Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!! 
Aku dapat masuk Politeknik Jeli Kelantan well know as PJK for short okehh .. 
YEAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYYYYYYY! again .. over pulak kan ? poli je kot .. HAHAHA , well tak kesahlah kan ? still belajar jugak .. So , aku akan jadi budak DIPLOMA TEKNOLOGI AKUAKULTUR ..wehh ,apsal aku cakap benda same . Bukan aku dah cakap ke aituh ? Ohh , takkesahlah .. 
Minggu nie dan minggu lepas aku sangat dan taklah busy sangat actually .. tapi , yeah .. perkataaan busy itu tetap ade ok .. Well , nak sambung belajar ni banyak kene prepare .Nak isi borang , sahkan , hantar borang . bayar yuran , beli baju bebanyak dan banyaklah lagi yang kene buat yang tak perlu kot aku nak mention kat sini sebab aku tahu semue orang tahu ape yang perlu buat sebelum melangkahkan kaki ke menara atau tiang gading.. 

Bukak akaun BANK ISLAM pon dah , dah masukkan duit , dah pon bayar yuran pengajian beberape hari lepas .. and then politeknik nie suruh poskan surat borang jawapan tawaran(BJT) so dah hantar dan statusnye pon sudah diterime. 

 
Speaking of preparation nie kan , sometime aku rase penat yang amat .. Pasal kene buat medical check up , hospital pulak penuh kene booking bagai uh malas nak cakaplah kan sebab bende tu memang memenatkan .. Serious talk !  Secare fizikalnye memang penat sebab macam-macam kene buat dan macam-macam kene beli . Wehh , habis duit aku ok .. Habis ! Actually , my daddy's money .. ohhhoooo , banyak habis .. Takpayah cakaplah bende yang nampak dengan mate kasar nie . Semue orang rase dan nampak ..

Nak cakap pasal persediaan mental untuk pergi sambung belajar nie memang dashyat ahh .. Orang yang merasai je tahu , orang lain takkan nampak walaupon bajet-bajet memahami .. fahamlah sangat! Dalam fikiran duk pikir " Macam manelah aku katsane nanti  ? " " Kawan-kawan baru macam mane ?" " Tempat tu okay ke tak eh ?" " Subjek nie susah ke tak eh ? " " Lecturer bagus ke tak eh ?" " Minggu MDS okei ke tak eh ? " Segale bende yang tak ehhh tu secare automatik akan keluar tanpe korang mintak atau pakse tapi diorang tetap akan keluar .. Tired tau pikir bende yang kite taktahu dan takpasti ape yag sebenarnye berlaku .. Hmmmmmmm .. So just wait and wait .. nak tidur pon kekadang tak lena sebab memikirkan bende-bende yang macam tu .. Hmmmmmm ..

Dan , hari untuk aku  pergi ke bumi JELI sudah pon hampir .. tinggal 6 hari aje lagi .. ouchhh ! sangat sedih ! tak sedih sangat tapi yesss .. sedih sikit kene tinggal Boboy .. Boboy tu adik aku.. Aku due beradik je kot , kene tinggal die .. Kesian die takde sesape nak share story morry die .. hurmmm ,dan tak boleh dah gegaduh die boboy .. I will miss him damn much walaupun aku sangat benci die sometimes .. :(

No more ! No more ! No more ! no more lah cite cite tangkap leleh leleh nie .. HAHAHHA :D no more ! Just to say kepade yang dah atau macam aku ... tengah siap-siap nak p study .. Aku ucapkan selamat maju jaye ,belajar rajin-rajin .. Pelajaran diutamakan . cinta diduakan .. I mean , di keduakan .. LOL :) Macam papa aku cakap , cinta itu naluri setiap manusie walau bagaimana pun utamakan pelajaran duluh .. Papa jugak cakap , cinta itu buat kite tak tenang .. Macam ketagih , macam drug addict .. Dan bile ketagih , susahlah nak belajar .. Aku akan ingat kate-kate papa mase on the way buat medical Check up .. Okehh , papa .. 
Kepade  rakan seangakatan , aku arap korang bawak pulang 3.5 and above every semester .. Bangkit demi diri sendiri , kau bijak .. Kau untung ,kau bodoh . Kau akan nampak hodoh ..
:)
Peace yawww jelly jelly fish
Asssalamualaikum

2 comments :

Dearest Handsome and Gorgeous reader , please drop your comment below .
wachaaaa !