15 Jun 2013

Malam terakhir , aku sedih

Assalamualaikum . Ya Allah , dah malam .. Aku tak mampu nak menahan kesedihan aku nie Ya Allah .. Aku sedih , berat hati aku tinggalkan Adik aku .. Aku sayang adik aku walaupun hari-hari aku gaduh  Wuuuuu , sedihlah ..
 
Manenye tak sedih , aku tunjuk caring sangat pasal aku nie .. Mentang-mentang aku dah nak pergi .. Dan aku rase macam die ni ayah aku , terlebih mengambil berat ..Dia asyik cakap " Sunyilah kalau awak takde nanti " " Susahlah nak tanye ape-ape nanti " Heyyyyyy ! bencilah , tolonglah jangan seksa perasaan aku nie .. Aku sedih tau tak Boboy ??! 
 
Nie haaa ,satu lagi .. Sape pulak yang sawan pergi pasang bunge api ? nak raikan kepergiaan aku ke ape nie ? Heyyyyy ! ujianlah semue tuh ..ehhh , pleaselahhh ..

Airmate nie asyik nak turun je bile bercakap dengan adik aku .. Hishhh , 7 bulan aku ade kat rumah xpernah-pernah nak kasi ayat tangkap leleh hingus .. Dah kenape ? Jangan buat aku berat hati  untuk pergi sambung belajar .. Boboy , please dont makes me sad .. Aku tak kesah sangat nak tinggal orang lain tapi adik aku nie satu-satunye orang yang boleh ajak gaduh , ajak story morry .. Lepas nie dah takde semue nie .. Adik aku suruh hantar semue gambar bile aku sampai sane nanty .. lagilah aku sedih tapi taknaklah tunjuk kat die

Aku hanye mengharapkan yang terbaik , aku nak adik aku jadi insan yang bergune .. Aku nak papa aku sihat-sihat selalu ..

10 Jun 2013

Segmen : Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K

 Assalamualaikum sayang .. Nak manje-manje pulak heii minah nie .
*jawablah salam saye nie walau tak SeHOT anda

 

Klik Link dibawah untuk join Segmen yang panas , lebih hangat dari HOT yang lain-lain nyer .. 

Since Ayyy nie baru jadi blogger , baru nak belajar bukak mate macam baby yang baru keluar tengok dunie je..So , Followers ayyy sekarang ade 20 ajeee .. :)
  
So , come to mama .. Come to mama .. enjoy blogging , lets check it out .. 
Peace Yawww :)

Preparation going Study

Helllloooooo , assalamualaikum wrb warge bumi yang disayangi ,dicintai dan juge dibenci .. Well , kite hidup bukan untuk memuaskan hati semue orang yang hidup atau yang dah pon meninggal .. Innalilahh .. Lamekan gua tak update blog nie kan, kan  dan kan ? Yesssssss ... I'm a litle bit Zombie , oh nooo .. A little bit Busy lately .. Ohyaahhhh ! busy kenape ? nie aku nak ceritelah nie .. 

Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!!!! 
Aku dapat masuk Politeknik Jeli Kelantan well know as PJK for short okehh .. 
YEAAAAAAAAAAAAAAYYYYYYYYYYYYYYY! again .. over pulak kan ? poli je kot .. HAHAHA , well tak kesahlah kan ? still belajar jugak .. So , aku akan jadi budak DIPLOMA TEKNOLOGI AKUAKULTUR ..wehh ,apsal aku cakap benda same . Bukan aku dah cakap ke aituh ? Ohh , takkesahlah .. 
Minggu nie dan minggu lepas aku sangat dan taklah busy sangat actually .. tapi , yeah .. perkataaan busy itu tetap ade ok .. Well , nak sambung belajar ni banyak kene prepare .Nak isi borang , sahkan , hantar borang . bayar yuran , beli baju bebanyak dan banyaklah lagi yang kene buat yang tak perlu kot aku nak mention kat sini sebab aku tahu semue orang tahu ape yang perlu buat sebelum melangkahkan kaki ke menara atau tiang gading.. 

Bukak akaun BANK ISLAM pon dah , dah masukkan duit , dah pon bayar yuran pengajian beberape hari lepas .. and then politeknik nie suruh poskan surat borang jawapan tawaran(BJT) so dah hantar dan statusnye pon sudah diterime. 

 
Speaking of preparation nie kan , sometime aku rase penat yang amat .. Pasal kene buat medical check up , hospital pulak penuh kene booking bagai uh malas nak cakaplah kan sebab bende tu memang memenatkan .. Serious talk !  Secare fizikalnye memang penat sebab macam-macam kene buat dan macam-macam kene beli . Wehh , habis duit aku ok .. Habis ! Actually , my daddy's money .. ohhhoooo , banyak habis .. Takpayah cakaplah bende yang nampak dengan mate kasar nie . Semue orang rase dan nampak ..

Nak cakap pasal persediaan mental untuk pergi sambung belajar nie memang dashyat ahh .. Orang yang merasai je tahu , orang lain takkan nampak walaupon bajet-bajet memahami .. fahamlah sangat! Dalam fikiran duk pikir " Macam manelah aku katsane nanti  ? " " Kawan-kawan baru macam mane ?" " Tempat tu okay ke tak eh ?" " Subjek nie susah ke tak eh ? " " Lecturer bagus ke tak eh ?" " Minggu MDS okei ke tak eh ? " Segale bende yang tak ehhh tu secare automatik akan keluar tanpe korang mintak atau pakse tapi diorang tetap akan keluar .. Tired tau pikir bende yang kite taktahu dan takpasti ape yag sebenarnye berlaku .. Hmmmmmmm .. So just wait and wait .. nak tidur pon kekadang tak lena sebab memikirkan bende-bende yang macam tu .. Hmmmmmm ..

Dan , hari untuk aku  pergi ke bumi JELI sudah pon hampir .. tinggal 6 hari aje lagi .. ouchhh ! sangat sedih ! tak sedih sangat tapi yesss .. sedih sikit kene tinggal Boboy .. Boboy tu adik aku.. Aku due beradik je kot , kene tinggal die .. Kesian die takde sesape nak share story morry die .. hurmmm ,dan tak boleh dah gegaduh die boboy .. I will miss him damn much walaupun aku sangat benci die sometimes .. :(

No more ! No more ! No more ! no more lah cite cite tangkap leleh leleh nie .. HAHAHHA :D no more ! Just to say kepade yang dah atau macam aku ... tengah siap-siap nak p study .. Aku ucapkan selamat maju jaye ,belajar rajin-rajin .. Pelajaran diutamakan . cinta diduakan .. I mean , di keduakan .. LOL :) Macam papa aku cakap , cinta itu naluri setiap manusie walau bagaimana pun utamakan pelajaran duluh .. Papa jugak cakap , cinta itu buat kite tak tenang .. Macam ketagih , macam drug addict .. Dan bile ketagih , susahlah nak belajar .. Aku akan ingat kate-kate papa mase on the way buat medical Check up .. Okehh , papa .. 
Kepade  rakan seangakatan , aku arap korang bawak pulang 3.5 and above every semester .. Bangkit demi diri sendiri , kau bijak .. Kau untung ,kau bodoh . Kau akan nampak hodoh ..
:)
Peace yawww jelly jelly fish
Asssalamualaikum

Tonton Bisikan Syaitan 2013 Full Movie

 
A desperate and poor couple, Kamil (Fizz Fairuz) & Soraya (Nabila Huda), motivated by greed and lust for material and spiritual wealth, is forced to make a pact with the devil which involves certain forbidden rituals. But when Soraya is caught by the police and implicated in a murder, Kamil must build a strong case against the prosecutors and race against time to save her from certain death.

TONTON BISIKAN SYAITAN 2013 Full MOVIE

Tonton 99 Kali Rindu Full Movie

 
Assalamualaikum sayangggggg :* eh , nak manje-manje gituuu .saye ade nak kasi something kat korang , mane tahu bosan-bosan ke bolehlah layan movie nie .. hehehehehhh ..

99 Kali Rindu - Klik Sini

Ooookeeehhhhh , enjoy watching .. :)