15 May 2013

TINGKATAN ENAM ? Ohhh ohhh TAK ..

Assalamualaikum dan selamat tengahari semuaaaa  .. :D Dah makan ? Eh , belum ? Moh la p makan ok .. 
Dah mandi ? OMG!! belum ? patutlah busukkk .. eh eh  , dah lah melalut tak tentu pasal .. Sebenarnya entri hari ni saye nak bercakap tentang TINGKATAN ENAM .. Mungkin ade diantara kawan-kawan dah berada disekolah memulakan sesi pembelajaran bagi tingkatan enam ...Kannn ? tak Kurang jugak ade yang nak buat perisiapan untuk memasukuki MATRIKULASI .. Okayh tapi hari nie saye taknak cakap pasal itu , maybe next next next time ahh ..

Budak-budak atau individu yang masuk tingkatan enam ini  kenalah mempunyai ketahanan fizikal dan mental yang kuat .. Eh , macam nak masuk askar pulak tapi itulah hakikatnya .. Tak semue mampu 'SURVIVE' dan berjaye di alam PRA-U ini .

SEBAB APE ?

Sebab pertame . Kalau di IPTA/IPTS/MATRIKULASI orang sebut Assignment tapi di PRA-U orang panggil HOMEWORK .. Tetapi tetapi , bile dilihat dan ditengok-tengok student IPTA/IPTS/MATRIKULASI nie lebih rilek berbanding student PRA-U nie .. Tahukah anda ? Setiap hari mereka dibekalkan dengan homework yang bertimbun-timbun mengalahkan CEO ? menulis beribu-biru patah perkataaan dalam satu hari untuk satu homework , itu kalau sasteralah .. Kalau Science Stream , takpayah cakap ahh , dah macam budak nak ambik medic pulak .. ape kono eh jang ? apo kono eh jang ? Mati terkangkang kalau ambik nie .. HAHAHHA :D 

Sebab kedua ? Sebab tak best .. bayangkan dah berape tahun korang kat sekolah , dari tadika sampai tamat form five ... kirelah berape tahun korang bangun pagi2 pergi sekolah , pakai baju sekolah .. masuk bilik darjah , bawak beg berat-berat .. Haihhhhh .. So boring lah . Lepas tu paling tak best hari-hari jumpe junior hingusan yang macam budak-budak .. Bajet hot , bajet gangster .. Hurghhh , ini menyampah sesangat okei ...

Sebab lagi ? Sebab lagi ? Korang akan tahu more and more reason kenape penat dan kenape aku tak galakkan masuk form six nie kecuali dengan beberape syarat:-
1) kau bapak gile ah rajin 
2)Kau memang pandai 
3)kau boleh study hard , bukan study smart ..
4)Kau sanggup korban mase tidur kau
5) Kau sanggup belajar 10 kali ganda dari orang lain ..

Haraapppppp sangat korang faham ape yang aku nak cakap nie ok . hak korang nak masuk ke taknak .. Tapi , aku dah ambik keputusan untuk tak masuk sebab aku nak tunggu keputusan permohonan UPU aku tu dan aku tak sanggup nak masuk sekolah lagi .. bertambah-tambah aku taknak masuk sebab aku dapat science stream , oh taknakk taknakkk .. Kau ingat senang ? kau ambik dulu baru kau cakap ahh .. Lagi satu kenapea aku taknak ambik sebab tak ramai member yang pergi kesekoloah itu , dari sekolah aku yang dapat pon tak sampai sepuluh orang so better aku duk rumah ternak lemak sambil menunggu keputusan UPU .. 
Ape-ape pon goodluck for you . Ape-ape pon yang terjadi , teruskan hidup .. jangan bunuh diri ,keel calm and vote for me .. HAHAHHA :D

No comments :

Post a Comment

Dearest Handsome and Gorgeous reader , please drop your comment below .
wachaaaa !